MT Højgaard vinder kontrakt på hospital i Aalborg

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har vundet licitationen om at opføre et nyt hospital i Aalborg for Region Nordjylland. Opgaven har en værdi af 560 mio. kr.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser selskaberne Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der sammen ejer MT Højgaard, i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

MT Højgaard har givet det mest attraktive bud på projektet, og derfor venter koncernen, at det bliver tildelt entreprisen, der omfatter jord-, kloak- og betonarbejde. Den endelige kontrakt ventes underskrevet i juni, hvor fristen for indsigelser udløber.

Projektet i Aalborg vil begynde efter sommerferien og efter planen vare tre et halvt år. Opgaven ventes at have en positivt effekt på MT Højgaards omsætning og indtjening i perioden, men det har ikke givet entreprenørkoncernen anledning til at ændre på de finansielle forventninger til det nuværende regnskabsår.

Kontrakten i det nordjyske kommer i forlængelse af, at MT Højgaard for få uger siden blev udpeget til at bygge en ny hospitalsbygning til Esbjerg Sygehus, mens selskabet i øjeblikket er i gang med at bygge ved Det Ny Universitetshospital i Skejby ved Aarhus.

- De store hospitalsbyggerier fylder godt i vores ordrebøger for tiden. Det er store og relativt komplekse opgaver, der matcher vores metoder og kompetencer godt, siger Torben Bloch Nielsen, der er divisionsdirektør i MT Højgaard, i en meddelelse.

MT Højgaard-koncernens forventninger til 2015 lyder på en omsætning i niveauet 7,0 til 7,5 mia. kr. med et positivt resultat af primær drift (EBIT) på 300-375 mio. kr. før særlige poster - svarende til en driftsmargin på 4-5 pct.

Højgaard Holding ejer 54 pct. af MT Højgaard, mens Monberg & Thorsen sidder på de resterende 46 pct.