MT Højgaard trækker sig fra Metro Cityringen

Det anspændte forhold mellem entreprenørkoncernen MT Højgaard og Copenhagen Metro Team (CMT) har nu fundet en mindelig løsning, idet MT Højgaard nu har overdraget sin kontrakt vedrørende Metro Cityringen til CMT.

Foto: Bax Lindhardt

Copenhagen Metro Team (CMT) og MT Højgaard har indgået en endelig aftale om overdragelse af kontrakten vedrørende apteringsarbejdet på 17 stationer på Metro Cityringen. MT Højgaard er dermed ude af sin  kontrakt på Metro Cityring-arbejdet.

Aftalen er indgået i mindelighed mellem de to parter og medfører, at CMT overtager MT Højgaards kontrakt. CMT vil integrere MT Højgaards arbejde og øvrige relaterede arbejder for at sikre den bedst mulige koordinering mellem CMT’s eget arbejde på linjen med apteringen af stationerne, hedder det i en meddelse til fondsbørsen.

»Vi gik ind i en dialog med CMT for at finde en fremtidssikker løsning for færdiggørelsen af apteringsarbejdet. Det har været en lang og vanskelig proces, som har krævet en stor indsats fra alle parter. I MT Højgaard er vi tilfredse med at have fundet en fælles løsning, der sikrer den nødvendige fremdrift for Metro Cityringen. Det er en løsning, som vi gerne medvirker til,« siger koncerndirektør Jesper Nordby fra MT Højgaard.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene i aftalen.

CMT skal nu ud og finde en anden entreprenør, som kan færdiggøre arbejdet med de 17 nye metrostationer.

»Der er ingen endelig aftale på plads med en ny leverandør, men nu hvor vi har fået kontrakten hjem igen regner vi med at få en løsning snarest,« siger driftsdirektør Sigurd Nissen-Petersen fra CMT til business.dk og fortsætter.

»Det er vores klare forventning, at tidsplanen bliver overholdt. Det vigtige er, at vi har fået løst et af problemerne på metroarbejdet. Helt overordnet kigger vi på hele projektet, og der var det tydeligt for os, at det var nødvendigt at løse det her problem. Den bedste løsning var at tage kontrakten tilbage til os selv«.

Afklaringen fjerner en usikkerhed i MT Højgaards økonomiske forventninger til 2017, og aftalen fremrykker et dækningsbidrag for kontrakten, men ændrer ikke forventningerne for 2017 om en omsætning omkring 7,2 mia. kr. og et resultat af primær drift (EBIT) i niveauet 150-200 mio. kr.