MT Højgaard-topchef: Uforudsigelige årsager har udskudt projekter

Asbest og andre uforudsigelige årsager er skyld i, at MT Højgaard har været nødt til at udskyde flere store projekter, ifølge Torben Biilmann, der er koncerndirektør.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Entreprenørselskabet nedjusterede forventningerne, da omsætning blev negativt ramt på grund af flere store udskudte projekter, fremgik det af virksomhedens regnskab i fredags. Selv om omsætningen steg en smule i andet kvartal til 1605 mio. kr. fra 1596 mio. kr. i samme kvartal 2015, så var omsætningen lavere end ventet.

»Vi har lidt udskudt omsætning i første halvår på flere store projekter, og det er ikke tabt omsætning, da det er noget, der kommer igen, men selvfølgelig påvirker det. På den front ville vi gerne have haft omsætningen i gang lidt før, men det er som det er,« siger Torben Biilmann til Ritzau Finans.

Årsagerne til udskydelserne er forskellige og uforudsigelige, og der kan ikke peges på én hovedårsag, fortæller koncerndirektøren.

»Det kan være årsager hos kunderne, der gør, at de bliver nødt til at vente to eller tre måneder. Det kan være, at det, vi skal overtage, ikke er færdigt, så vi ikke kan bygge videre på det. Det kan være, der er fundet asbest i nogle bygninger,« forklarer Torben Biilmann.

De udskudte projekter var en blanding af boligselskabsprojekter, indretningsprojekter og infrastrukturprojekter.

Torben Biilmann er dog fortrøstningsfuld med at få igangsat de udskudte projekter.

»Vi er ret sikre på, at de opstarter i år, da vi allerede er så småt i gang med nogle af de projekter, der er blevet skubbet,« uddyber han.