MT Højgaard straffes efter tabt tvist

MT Højgaard, der er ejet af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, leverede et stort minus i første kvartal, der var voldsomt plaget af udgifter til en tabt retssag.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i første kvartal lå nogenlunde normalt på 1533 mio. kr. mod 1543 mio. kr i samme periode af 2013. Bruttoresultatet er samtidig steget pænt til 83 mio. kr., mens driftsresultatet før særlige poster er forbedret til minus 30 mio. kr. fra minus 59 mio. kr.

Her hører de positive overraskelser dog også op. Særlige poster beløber sig til markante 195 mio. kr. i kvartalet, relateret til en tabt retssag omkring en offshore vindmøllepark.

- I sagen vedrørende opførelsen af havvindmølleparken Robin Rigg ved Skotlands vestkyst har mølleparkens bygherre, E.ON Climate & Renewables, krævet erstatning af MT Højgaard, der afviste kravet med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren, skriver MT Højgaard i sit regnskab og fortsætter:

- Mod forventning afgjorde London High Court medio april, at MT Højgaard kan drages til ansvar som følge af en utilsigtet formulering i kontrakten, til trods for at MT Højgaard har fulgt den gældende internationale standard.

MT Højgaard har appelleret kendelsen, men det ændrer ikke ved, at hensættelsen sender driftsresultatet, EBIT, ned på minus 225 mio. kr. mod et minus på 59 mio. kr. på den post for et år siden.

Før og efter skat har MT Højgaard givet et underskud på 223 og 216 mio. kr. i første kvartal mod tab på 57 og 42 mio. kr. i samme periode 2013.

Læs også: Brancheanalyse: Danske arkitektvirksomheder i stor fremgang

Læs også: Analyse: Her er økonomien hos 26 entreprenører i 2012