MT Højgaard nedjusterer forventningerne til omsætningen

MT Højgaard-koncernen justerer toplinjeforventningerne til 2015. Der ventes nu en omsætning i niveauet 6,5-7 mia. kr., hvor selskabet tidligere ventede en omsætning på 7 mia. kr.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

MT Højgaard kom ud af tredje kvartal med et fald i omsætningen, men til gengæld blev bundlinjen vendt fra minus til plus.

MT Højgaard er ejet af børsnoterede Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der sidder på henholdsvis 54 pct. og 46 pct. af aktiekapitalen.

Omsætningen faldt til 1532 mio. kr. fra 1717 mio. kr., og MT Højgaard skriver i regnskabet, at omsætningen var lidt lavere end ventet, blandt andet på grund af en forsinkelse i ordrepipelinen.

Til gengæld forbedredes driftsresultatet kraftigt og landede på 340 mio. kr. mod et minus på 141 mio. kr. i samme kvartal året før. Driftsmarginen udgjorde 9,4 pct. i tredje kvartal mod 4,2 pct. i samme kvartal i 2014.

- Driftsresultatet og driftsmarginen før særlige poster blev positivt påvirket af ændrede kontraktforhold i Thule, idet Greenland Contractors opnåede en bonus i forbindelse med afslutning af den hidtidige kontrakt med U.S. Air Force, skriver MT Højgaard i regnskabet.

På bundlinjen udmøntede det sig i et overskud på 306 mio. kr. efter skat, godt hjulpet på vej af særlige poster for 195 mio. kr. fra en retssag vedrørende Robin Rigg.

- Resultatet for tredje kvartal blev påvirket af den endelige afgørelse af offshore-retssagen Robin Rigg, der er indregnet med en positiv effekt på 195 mio. kr. Resultatet i 1.-3. kvartal 2014 var påvirket af særlige poster på -408 mio. kr. som følge af gamle offshore-retssager, skriver selskabet i regnskabet.

MT Højgaard har nedjusteret forventningerne til omsætningen en smule og venter nu en omsætning i niveauet 6,5-7 mia. kr. mod tidligere 7 mia. kr.

Forventningen om et resultat af primær drift før særlige poster på 325-375 mio. kr., svarende til en margin på 5 pct., er uændret.

Samtidig tror MT Højgaard på en driftsmargin på fortsat omkring 5 pct. i 2016.

Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, som ejer henholdsvis 54 og 46 pct. af aktierne i MT Højgaard, fastholder deres respektive forventninger til egen drift for 2015.