MT Højgaard i opgør med ejerne

Entreprenørkoncernen MT Højgaard er i fuld gang med en turnaround, som skal gøre selskabet klar til en samlet børsnotering. En af de forestående opgaver er et opgør med ejerstrukturen.

Torben Biilmann, administrerende direktør for entreprenørkoncernen MT Højgaard, har tilrettelagt en turnaround, som skal gøre selskabet klar til en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har været gift i 13 år, men nu ser det ud til, at entreprenørselskabet MT Højgaard vil skilles fra sin medejer Monberg & Thorsen.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen er MT Højgaards bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen og administrerende direktør Torben Biilmann i gang med en turnaround, som skal gøre selskabet klar til en børsnotering, og i den henseende er ejerstrukturen, hvor MT Holding og Monberg & Thorsen ejer henholdsvis 54 procent og 46 procent af aktieselskabet MT Højgaard, uhensigtsmæssig mener bestyrelsesformanden.

De to selskaber fusionerede i 2001 deres bygge- og anlægsvirksomheder og har siden haft få selvstændige aktiviteter.

»Det betyder, at vi ikke får de rigtige værdier, børsværdierne, frem i lyset. Men hvordan vi rent teknisk får konstrueret en mere simpel ejerstruktur til glæde for aktionærerne, er for tidligt at diskutere, da virksomheden har haft det meget dårligt. Vi skal først have bevist, at vi igen kan levere på driften,« siger Søren Bjerre-Nielsen til Børsen.Søren Bjerre-Nielsen har været bestyrelsesformand for MT Højgaard i et år, mens Torben Biilmann blev hentet til koncernen efter et katastrofalt regnskab i 2011-2012, hvor tabet lød på næsten 850 millioner kroner. De to er 18 måneder henne i den turanround, som skal få entreprenørvirksomheden på skinnerne igen.

Regnskabet for 2013 viste et beskedent overskud på 35 millioner kroner.I dag er Højgaard Holding og Monberg & Thorsen børsnoteret hver for sig.