MT Højgaard får pænt overskud efter turnaround

Entreprenørkoncernen MT Højgaard, der i flere år har levet med haltende indtjening, er endelig kommet på rette spor med et pænt trecifret millionoverskud.

Torben Biilmann, adm. direktør for entreprenørkoncernen MT Højgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Entreprenørkoncernen MT Højgaard, der ejes af de to børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, glæder sig over at have nået et driftsoverskud på EBIT-niveau på 5 pct. af omsætning sidste år.

- Dermed slår vi fast, at MT Højgaard-koncernen har en fremtid som en af de væsentlige aktører i entreprenørbranchen, noteres det i torsdagens koncernregnskab.

Her fremgår det, at koncernen sidste år havde et overskud på 290 mio. kr. efter skat ud af en omsætning på 6531 mio. kr. sammenlignet med et underskud året før på 252 mio. kr. ud af en omsætning på 6979 mio. kr.


Regnskabet for 2014 var belastet af særlige udgifter på 408 mio. kr., som primært drejede sig om gamle tvister for offshore-aktiviteter.

Ordrebeholdningen steg til 7,5 mia. kr. fra 5,9 mia. kr. ved udgangen af 2014. Og dertil kommer ordrer på 2,1 mia. kr., som er vundet, men endnu ikke kontraheret, oplyses det.

- Efter tre års turnaround er vi tilfredse med at kunne fremlægge et forbedret resultat for 2015. Dette har kunnet lade sig gøre takket være et tæt samarbejde med vores kunder og samarbejdspartnere samt en ekstraordinær indsats fra vores medarbejdere, siger administrerende koncerndirektør Torben Biilmann.

Entreprenørkoncernen venter for 2016 en omsætning på 7 mia. kr. med udgangspunkt i en ordrebeholdning på 7,5 mia. kr.


Driftsresultatet før eventuelle særlige poster ventes at nå 300 mio. kr.


- Trods væsentligt mindre bidrag fra Greenland Contractors i Thule, anfører MT Højgaard.

MT Højgaard ejes af de to børsnoterede selskaber Højgaard Holding og Monberg & Thorsen med andele på henholdsvis 54 pct. og 46 pct. Men der bliver nu undersøgt muligheder for at fusionere de to holdingselskaber, oplyses det i en kortfattet meddelelse fra de to moderfonde, Knud Højgaards Fond og Ejnar og Meta Thorsens Fond.


Skæver man til de to ejere af MT Højgaard, udviklede 2015 sig også tilfredsstillende.

Højgaard Holding, der sidder på 54 pct. af MT Højgaard, kunne ud over resultaterne i delebarnet notere sig en omsætning på 58 mio. kr. mod 70 mio. kr. året før. Driftsresultatet (EBIT) blev sidste år 7 mio. kr. mod 10 mio. kr. året før.

Der udbetales ikke udbytte for 2015. For 2016 venter Højgaard Holding - ud over ejerandelen i MT Højgaard - et "lille positivt resultat før skat."

Hos Monberg & Thorsen blev det sidste år til et overskud efter skat på 81 mio. kr., hvilket var "i overensstemmelse med forventningerne."


Selskabet satser på udbetaling af et udbytte på 10 kr. per aktie for regnskabsåret.