MT Højgaard får milliard-ordre i Island

Entreprenørselskabet MT Højgaard har indgået en kontrakt med amerikanske Silicor Materials om at bygge en kæmpefabrik til produktion af silicium i Island.

Entreprenørselskabet MT Højgaard har i dag indgået en kontrakt med amerikanske Silicor Materials om at bygge en kæmpefabrik til produktion af silicium i Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste entreprenørkoncern MT Højgaard har fredag fået en opgave på at bygge en kæmpefabrik til 1,5 milliarder kr. i Island. Det oplyser selskabet fredag.

MT Højgaard, der er ejet af børsnoterede Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, har fået til opgave at bygge fabrikken for amerikanske Silicor. Fabrikken skal ligge i en fjord, 40 km nord for Islands hovedstad Reykjavik, og den skal producere silicium til solceller.

Byggeriet kan ifølge Silicor gå i gang, når Silicor har fået den endelige finansiering på plads. Men det er helt normalt, at en bygherre ved anlæg af f.eks. store procesanlæg og miner skal have alle aftaler med entreprenører og leverandører af maskiner på plads, før finansieringen kan falde i hak.

Det amerikanske firmas plan er at åbne den islandske fabrik i 2018. Kapaciteten bliver en årlig produktion på 16.000 ton silicium.

Projektet ventes ifølge MT Højgaard at få en positiv effekt på MT Højgaards konsoliderede omsætning og indtjening i byggeperioden.

Silicor har base i San Jose i Californien samt afdelinger i den tyske hovedstad, Berlin, og i Ontario i Canada.

MT Højgaard med hovedsæde i Søborg omsatte i 2014 for syv milliarder kr. Såvel resultatet før og efter skat var stærkt negative. Resultatet før skat blev således et underskud på 186 mio. kr., mens underskuddet efter skat blev på 252 mio. kr.