MT Højgaard får lussing på 195 mio. kr. i offshore-tvist

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har tirsdag tabt en gammel tvist ved High Court i London, og det udløser en økonomisk øretæve på 195 mio. kr. MT Højgaard vil dog søge afgørelsen appelleret.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største entreprenørselskab MT Højgaard er tirsdag blevet idømt ansvaret i en gammel offeshroe-sag ved High Court i London. Det vil belaste regnskabet for 2014 med 195 mio. kr., oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Sagen går tilbage til 2007-08 hvor MT Højgaard designede, fremstillede og installerede fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg på Skotlands vestkyst.

Efter ibrugtagningen blev der konstateret svagheder i betonkonstruktionerne som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard, der var udstedt og certificeret af DNV. Mølleparkens bygherre, E.ON Climate & Renewables, krævede erstatning af MT Højgaard, der afviste kravet med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren.



»Mod forventning har High Court i London i dag afgjort, at MT Højgaard kan drages til ansvar som følge af en utilsigtet formulering i kontrakten, til trods for at MT Højgaard har fulgt den gældende internationale standard. Afgørelsen søges indbragt for The Court of Appeal (Appelretten). Tidspunktet for en afgørelse heraf er imidlertid usikkert,« skriver ledelsen.

Ser man bort fra den særlige udgift, fastholder koncernen sin forventning til 2014 om et driftsresultat (EBIT) på 150-225 mio. kr.



MT Højgaard er ejet af de to børsnoterede selskaber Højgaard Holding og Monberg & Thorsen med hhv. 54 og 46 pct.