MT Højgaard får forlænget kontrakt på Thule-basen

MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors har fået forlænget sin nuværende kontrakt med U.S. Air Force på driften af Thule-basen med et halvt år.

MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors har fået forlænget sin nuværende kontrakt med U.S. Air Force på driften af Thule-basen med et halvt år. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen strækker sig fra den 1. oktober og et halvt år frem med mulighed for forlængelse på yderligere op til et halvt år, hedder det i en meddelelse.

Kontrakten giver ikke MT Højgaard, der ejes af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen med henholdsvis 54 pct. og 46 pct., anledning til at ændre forventningerne til den økonomiske udvikling.

Kontraktforlængelsen kommer efter en langstrakt og opsigtsvækkende udbudsproces, hvor det amerikansk-ejede selskab Exelis Services i første omgang blev tildelt servicekontrakten på basen, selvom der ifølge gamle forsvarsaftaler mellem Danmark, Grønland og USA var en aftale om, at kontrakten skulle gå til et dansk eller grønlandsk selskab.

De tabende konsortier - Greenland Contractors, Copenhagen Arctic og Per Aarsleff - klagede efterfølgende til to forskellige instanser og fik i anden omgang medhold i, at Exelis Services ikke kunne få kontrakten.

Efterfølgende har Greenland Contractors, som MT Højgaard ejer 67 pct. af, altså nu fået sin kontrakt forlænget med seks måneder.