MT Højgaard: Erstatningssager udsletter fremgang i driften

MT Højgaards regnskab for 2014 viste mærkbare forbedringer i driften. Men en række særlige poster, bestående af erstatninger for de såkaldte offshore-sager, koster dyrt på bundlinjen.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt til lige knap 7 mia. kr. fra 7,46 mia. kr. i 2013, men bruttoresultatet blev øget hele 25 pct. til 693 mio. kr. Det primære driftsresultat, EBIT, blev desuden næsten fordoblet til 207 mio. kr. før særlige poster.

Men de 408 mio. kr., koncernen skulle betale som godtgørelse til kunderne for fejl på offshorefundamenter i vindmølleparker, hev altså resultaterne ned i rødt territorium.

Således blev det rapporterede EBIT-resultat på minus 201 mio. kr., og nettoresultatet var et tab på 252 mio. kr.

Der resterer en enkelt appelsag på offshoreområdet, men MT Højgaard har hensat så meget, at der ikke kan komme nye tab, og derfor er koncernen klar til at kigge fremad mod vækst i 2015.

I år ventes der nemlig en omsætning på mellem 7 og 7,5 mia. kr. og et driftsresultat på 300 til 375 mio. kr. Og i 2016 forventes entreprenørselskabet stadig at levere en EBIT-margin på 5 pct. - også selv om servicekontrakten på Thule ser ud til at være tabt.

MT Højgaard ejes 54 pct. af Højgaard Holding og 46 pct. af Monberg & Thorsen.