Motorstop hos Volvo

Der kom grus i maskineriet hos Volvo i andet kvartal af 2009 med et resultat på minus 7,7 mia. svenske kroner.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske bilgigant Volvo har netop offentliggjort regnskab for andet kvartal, og det er som ventet dyster læsning, i en tid hvor bilsalget er stagneret, og flere af verdens absolut største bilselskaber kæmper for overlevelsen.

Volvo lander på et resultat efter finansielle poster på minus 7,7 milliarder svenske kroner, og dermed ser det sortere ud end analytikerne havde ventet med et estimat, der lød på et resultat efter finansielle poster på minus 5,3 milliarder kroner. Det skriver svenske di.se.

Resultatet er dog påvirket af en række ekstraordinære udgifter og nedskrivninger. Blandt andet indgår udgifter på cirka 870 millioner svenske kroner relateret til en opgørelse mellem Mack Trucks og UAW, samt 600 millioner svenske kroner i forbindelse med personalereducering.

Udfordringer forude
Der er ellers blevet kørt flere Volvo’er ud af udstillingsvinduerne på det sidste og nettoomsætningen landede på 53,9 milliarder svenske kroner, men der er dog stadig et godt stykke op til sidste års omsætning på 80,3 milliarder kroner.

Og det næste stykke tid bliver da heller ikke let for det svenske bilselskab. Det skriver Volvo-topchef Leif Johansson ifølge di.se i regnskabet.

"Vi har et resultatmæssigt besværligt kvartal foran os, i og med at vi sætter produktionen yderligere ned gennem forlængede ferielukninger med den ambition at reducere lagrene yderligere, hvilket vil påvirke lønsomheden negativt."