Motorola-udfordringer kom bag på Lenovo efter overtagelse

Det kinesiske selskab Lenovo er udfordret af overtagelsen af mobilselskabet Motorola fra 2014. Efter 2000 fyringer i USA og økonomiske tab må selskabets topchef sande, at det ikke blev den forventede succes.

Arkivfoto. Det kinesiske selskab Lenovo er udfordret af overtagelsen af mobilselskabet Motorola fra 2014. Efter 2000 fyringer i USA og økonomiske tab må selskabets topchef sande, at det ikke blev den forventede succes. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE LOPEZ

Lenovos topchef, Yang Yuanqing, så overtagelsen af Motorala som en mulighed for at gentage den tidligere succesovertagelse af IBM i 2005.

Det skriver The Wall Street Journal.

Dengang lykkedes at vende IBM's faldende PC-salg trods branchens lave tiltro til Lenovo, der blev anset som for lille et selskab med for lidt erfaring.

Da Lenovo overtog Motorola i 2014, var det stadig blandt USA's top fem telefonbrands, men selskabet oplevede økonomiske tab og sakkede bagud i forhold til Apple og Samsung. Mange analytikere troede dengang, at Lenovo havde, hvad der skulle til for at få Motorola tilbage på ret kurs.

- Vi undervurderede forskellene i kultur og mellem vores forretningsmodeller, udtalte Yang Yuanquing for nylig i et interview ifølge The Wall Street Journal.

Yang Yuanquing tror på, at Lenovos smartphoneforretning vil få succes i 2017. Lenovo øgede i 2016 Motorola-brandets globale markedsføringsomkostninger med 30 pct. og har oplevet stor global efterspørgsel på selskabets nyeste smartphone: Moto Z.