Motionister får genåbnet forsikringssager

En tabt Højesteretssag får nu Codan til at genåbne flere end 500 forsikringssager med motionister, der er kommet til skade.

En lang række motionister, der er kommet til skade, kan nu se frem til en genbehandlig af deres forsikringssag hos Codan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Højesteret fastslog for nyligt, at det var en ulykke, da en nordjysk kvinde fik en skade i knæet under en løbetur i Italien for fire år siden, og dermed tabte Codan sagen. Det får nu forsikringsselskabet til på sin vis at tage sorgerne på forskud og selv genåbne flere end 500 sager for at se, om tilskadekomne motionister uretmæssigt har fået et nej til dækning af skader via deres ulykkesforsikring.

Det skriver Finans.

»Efter at have skimmet en hel del af vores sager om ulykkesforsikring fra de seneste tre år har vi genåbnet 500 sager. Vi synes, det er et bedre signal til vores kunder, at vi proaktivt går ind i sagen, frem for at de skal komme til os,« siger skadedirektør Henrik Bundgaard, Codan, til nyhedsmediet.

Hele affæren tager sit udgangspunkt i en motionists ellers rutinemæssig løbetur under en ferie. Efter ti minutter mærkede hun pludseligt en kraftig smerte i knæet og kunne ikke støtte på sit højre ben. Menisken var beskadiget, viste det sig senere. I forsikringen står, at definitionen på en ulykke er en pludselig hændelse, der resulterer i en personskade. Denne definition vurderede Codan, at kvindens skade ikke faldt ind under. Men det gjorde Højesteret altså.

Og det får også andre forsikringsselskaber til at genvurdere deres praksis. Eksempelvis har Alka ifølge Finans efter dommen genåbnet 18 ellers afviste sager og opfordrer kunderne til at række ud, hvis de mener, at deres sag burde med i puljen. Andre selskaber er ifølge mediet afventende.