Morten Lund erklæret konkurs

Nyhedsavisens sidste ejer, Morten Lund, der blev mangemillionær på sin investering i Skype, er blevet erklæret personligt konkurs.

Foto: Linda Henriksen/ Scanpix. Morten Lund, Nyhedsavisens sidste ejer, er gået konkurs.
Læs mere
Fold sammen
Nedturen for Nyhedsavisens sidste ejer, Morten Lund, er komplet. Den kontroversielle investor, der blev mangemillionær efter sin investering i Skype, er i dag blevet erklæret personligt konkurs ved Sø- og Handelsretten.

Konkursen kommer, efter at Nyhedsavisens tidligere bestyrelsesformand Svenn Dam og avisens adm. direktør Morten Nissen Nielsen havde stævnet Morten Lund.

Dam og Nissen havde tilgodehavender for cirka 10 millioner kroner hos Morten Lund, som han personligt havde garanteret dem, hvis Nyhedsavisen skulle lukke. Men da avisen måtte lukke i august sidste år, betalte Lund ikke de penge, han havde lovet.

I et langt indlæg på sin blog undskyldte Morten Lund i sidste uge over for de to. Han beklagede, at han havde forsøgt at løbe fra sit løfte, og skrev, at han nok skal betale, så snart det er muligt.

Den udmelding tillægger de to tidligere avischefer formentlig ikke megen troværdighed. Den offentlige indrømmelse fra Morten Lund, om at han skylder de to penge, blev er således straks blevet fulgt op af en konkursbegæring.

Morten Lund siger til politiken.dk, at han er rystet over konkursen.

”Jeg er lidt rundt på gulvet og aner ærligt talt ikke, hvad jeg nu skal stille op. Foreløbig skal jeg forsøge at danne mig et overblik over, hvilke praktiske konsekvenser dette her får for mig. Det aner jeg nemlig ikke endnu."

Trods den personlige konkurs er Morten Lund, der siden sin overtagelse af Nyhedsavisen har været en kontroversiel personlighed i medierne, dog god for en kvik bemærkning.

"Jeg har det som Superman, der har mistet kappen. Men måske er den bare sendt til vask - hvem ved ?", siger han til politiken.dk.

Morten Lund overtog kontrollen med Nyhedsavisen for et år siden. Efter et turbulent halvt år gik avisen konkurs med udgangen af august. Siden har der været koldt luft mellem IT-investoreren og de to tidligere frontfigurer for det dyre avisprojket.

De har blandt andet anklaget Morten Lund for at spekulere i en lukning af avisen, mens Morten Lund i et direkte interview i Profilen på DR har nægtet, at han skylder de to noget.

 
Læs også:

De rigeste kendisser under 30

Nyhedschef: Qvortrup har ingen venner

Hollywood trodser finanskrisen