MORTEN BANGSGAARD

Administrerende direktør for brancheforeningen IT-Branchen, hvis over 500 medlemmer blandt danske IT-virksomheder står for 90 procent af den årlige IT-omsætning i Danmark.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DEN MOBILE MEGATENDENS

Megatendensen bliver: Mobilitet i enhver henseende. Den yderligere udbredelse af smartphones og tavle-PCer med alt, hvad det medfører af mobilprogrammer, vil vokse markant i 2012. Det handler også om søgefunktioner, berøring, bevægelser, stemmestyring m.m.

GODDAG TIL DEN DIGITALE MEDARBEJDER

I kraft af smartphones og tavle-PCer vil den digitale medarbejder som begreb vinde indpas i 2012. Det er en forældet og forstokket diskussion, når man diskuterer multimedieafgift. Det handler om, at medarbejderen kan bruge alt sit udstyr, hvor og hvornår han vil, derhjemme som på arbejde, med alle de fordele, der ligger i det.

BETALING OVER MOBILEN

At bruge telefonen som betalingsmiddel er allerede set flere steder. Vi køber f.eks. allerede metro- og togbilletter. Mobil betaling vil gribe om sig, og kun fantasien vil sætte grænserne.

VELFÆRDSTEKNOLOGI FÅR GENNEMBRUD

Vi vil opleve et gennembrud for velfærdsteknologi som følge af, at kvalitetsreformen nu rulles ud og i form af nye supersygehuse. Gennembruddet vil ske i tæt samspil mellem kunderne og leverandørerne, og det vil bringe velfærdsteknologien markant længere ud. Vi vil se teknologien brugt i bl.a. socialsektoren og i omsorgen over for ældre patienter, f.eks. som telemedicin med videoforbindelser.

SKYHØJ EFFEKTIVISERING

De kolossalt store muligheder i »cloud computing« (internetbaserede tjenester) vil komme et skridt længere. Uanset om man er en offentlig eller privat virksomhed, om man er stor eller lille, er der et betydeligt potentiale for at effektivisere ved at bruge cloud-tjenester.