Morgan Stanley får rekordhøj betaling for virksomhedssalg

Efter mindre end fire måneder som rådgiver for det amerikanske kemiselskab Monsanto i overtagelsen af tyske Bayer står Morgan Stanley til at modtage 120 mio. dollar i honorar. Dette vil være det højeste beløb, en bank nogensinde har modtaget som rådgiver i virksomhedssalg.

Morgan Stanley får rekordhøj betaling for virksomhedssalg Fold sammen
Læs mere
Foto: © Mike Blake / Reuters

Det skriver Financial Times.

Det ventes, at Bayer skal igennem en grundig undersøgelse af myndighederne, da handlen vil betyde, at 60 pct. af den globale landbrugshandel vil være i hænderne på kun tre selskaber.

Selv hvis handlen herefter falder til jorden, vil Morgan Stanley modtage 96 mio. dollar.

Bankens topchef, Hugh Grant, vil personligt kunne indkassere 132 mio. dollar, når handlen er i hus. Hovedparten af hans løn stammer dog fra overdragelser af hans aktier og optioner.

Ligesom for andre Wall Street-banker overgik Morgan Stanleys indtjening for tredje kvartal forventningerne, men der er behov for en forbedring af bankernes aktiviteter for kernerådgivning, skriver Financial Times.

Morgan Stanleys indtjening på aktiviteter som investeringsbank i tredje kvartal var 1,23 mia. dollar, hvilket er 7 pct. mindre end sidste år og udgør 14 pct. af bankens samlede indtægter.