Moody's syn på Carlsberg bliver mere dystert

Kreditvurderingsbureauet Moody's rynker med øjenbrynene, når det kommer til Carlsbergs fremtidsudsigter.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

I en ny opdatering for det danske bryggeri gentager Moody's godt nok karakteren "Baa2", men udsigterne er nu "negative" mod tidligere "stabile". Det betyder, at der kan være en nedjustering af ratingen på vej i fremtiden.

- Ændringen i udsigterne afspejler vores holdning, at den løbende forværring af det russiske forretningsklima og den forlængede svaghed i rublens valutakurs over for euro vil påvirke Carlsbergs overskud negativt i 2015, udtaler Moody's Carlsberg-ansvarlige, Paolo Leschiutta, i en meddelelse.

- Carlsberg får omkring 32 pct. af sit overskud fra Østeuropa, hvor det meste stammer fra Rusland, og vi tror, at selskabet vil være mere udfordret, end vi hidtil antog, med hensyn til at fastholde sin kreditværdighed i niveauet for en Baa2-rating, tilføjer han.

Moody's forudser et fald i Ruslands bruttonationalprodukt på 5,5 pct. i 2015 og 3 pct. i 2016, samt at de nyligt hævede renter vil forværre inflations- og ledighedsbilledet og dermed presse privatforbruget. Rublen er også en stor usikkerhedsfaktor.

Det får Moody's til at skrue sin forventning til Carlsbergs samlede 2015-overskud ned med mindst 10 pct.

Carlsberg-aktien er faldet omkring 70 kr. på halvanden måned, svarende til godt 13 pct. Fredag handles bryggeriet i en kurs på 477,80 kr., hvilket er et fald på 0,2 pct. i forhold til torsdag.