Moody's giver danske banker en pil op i karakterbøgerne

Det amerikanske kreditvurderingsinstitut Moody's har løftet sin langsigtede kreditvurdering af Danske Bank. Også Ringkjøbing Landbobank, Jyske Bank og Sydbank har fået forbedret karakterbogen efter et gennemsyn af kreditbøgerne.

Danske Banks økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen vurderer, at ratinginstituttet Moody's anekender banken for, at resultaterne er i klar bedring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det internationale ratingbureau Moody's hæver Danske Banks langsigtede kreditrating til A2 fra A3. Bankens kortsigtede rating har ligeledes fået et nøk opad. Danske Bank forklarer selv forbedringerne i karakterbogen med, at Moody's belønner den danske bankkoncern for forbedringer i resultaterne.

»Opgraderingen er en anerkendelse af den fortsatte positive udvikling og forbedrede resultater i Danske Bank og viser, at vi fortsætter med at levere på vores strategiske mål for 2015,« siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

Danske Banks langsigtede rating er dog fortsat et niveau under de to andre, store ratingbureauer, Fitch og S&P. Moody's og Fitch betegner udsigterne for Danske Bank som »stabile«, mens S&P har negative udsigter for sin rating.

Både Ringkjøbing Landbobank, Jyske Bank og Sydbank fik løftet deres karakterer af Moody's onsdag morgen.