Montgomery vinder magtkamp i bestyrelse

Der var drama i bestyrelseslokalet hos britiske Mecom fredag, hvor topchef David Montgomery overlevede et mytteri. Seks øvrige medlemmer af bestyrelsen er fortid i mediekoncernen, der blandt ejer Berlingske Media.

Foto: Scanpix
Uenighed om strategien for den gældsplagede mediekoncern endte fredag i en direkte konfrontation i Mecoms bestyrelse, hvor seks af ni medlemmer forsøgte at afsætte David Montgomery som topchef.

Montgomery fik imidlertid aktionærernes opbakning til sin strategi for Mecom og i en meddelelse til børsen i London oplyser medieselskabet, at de pågældende bestyrelsesmedlemmer nu alle har afleveret deres opsigelse.

Det gælder blandt andet finansdirektør John Allwood, der tidligere har fungeret som midlertidig koncernchef for Berlingske Media.

David Montgomery forlader som tidligere annonceret posten som formand for Mecom, men fortsætter altså som CEO.

Uenighed om strategi
Ny formand bliver den skotske oliemilliardær Alasdair Locke, der fortsætter som det eneste medlem af bestyrelsen udefra.

Uenigheden i bestyrelsen handlede om Mecoms strategi i forbindelse med den store gæld, som virksomheden i øjeblikket kæmper for at få nedbragt.

I december indgik man en aftale med bankerne om, at man i løbet af to måneder ville sælge nogle af sine aktiver fra, så gælden kunne nedbringes. Siden er den tyske forretning solgt fra. Mecom har stadig aktivitet i Norge, Danmark, Holland og Polen.

”I kølvandet på vore nylige salg af vores tyske titler vil vi fortsætte med at styrke Mecoms balance og markedsposition. Vi er overbeviste om at strategien med at reducere vores gæld og fokusere på koncernens kerneaktiver vil forbedre vores udsigter og det afkast, vi kan give til vores aktionærer,” siger Davis Montgoemry i børsmeddelelsen.

Ud over John Allwood er det fem bestyrelsesmedlemmer udenfor Mecoms ledelse, der ifølge den officielle meddelelse har sagt op. Det gælder Jan Houwert, John McNail, Sir Robin Miller, Richard North og Rob Pieterse. Ud over David Montgoemry og Alasdair Locke fortsætter også Keith Allen fra ledelsen i bestyrelsen.

Indtil videre er Stephen Davidson sat sig i en af de ledige stole i bestyrelseslokalet. Selskabet går nu på jagt efter bestyrelsesmedlemmer til de øvrige.