Monster-regn kræver renovering af kloakker

Klimaændringer får Dansk Byggeri til at skrige på milliard-renovering af forsømte kloakker

Foto: Colourbox / arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen
Udsigten til en ny omgang skybrud - og deraf følgende oversvømmelser - får Dansk Byggeri til at opfordre kommunerne til at gøre noget ved kloaksystemerne. Hvilke kan resultere i investeringer i milliardklassen.

Ifølge Dansk Byggeri er voldsomme skybrud komme for at blive og peger på, at beregninger viser, at vi kan forvente en stigning i den såkaldte monsterregn på 20-30 procent over de næste 60 år.

- Det betyder, at der er brug for et helt nyt tankesæt i kommunerne. Monsterregnen og dens konsekvenser kan ikke blive ved med at komme bag på de ansvarlige år efter år, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

En undersøgelse som Dansk Byggeri har gennemført sammen med Akademiet for De Tekniske Videnskaber viser, at kommunerne skal øge investeringerne i genopretning og vedligehold til 3,7 mia. kroner om året over de næste 15 år for at indhente vedligeholdelsesefterslæbet.

- Der er altså brug for at kommunerne gør noget aktivt for at komme problemerne med bortledning af regnvand til livs. Kommunerne er nødt til at handle og foretage de nødvendige investeringer. Men det kan også være nødvendigt at få regeringen på banen. Det er uholdbart at kun 6 ud af 10 kommuner har udarbejdet fornyelsesplaner på spildevandsområdet, sådan som Miljøbeskyttelsesloven forskriver, slutter Michael H. Nielsen.

Der forudses i denne omgang regnmængder i løbet af fredagen og natten til lørdag på op mod 20-30 millimeter fordelt over hele landet.

- mja

Læs på erhvervsbladet.dk lige nu:


Lær at mestre ansættelsens kunst

Ti værktøjer til at blive den perfekte leder

Kontroversiel pengemand truet af konkurs