Monopolanklage: Google giver ikke Windows Phone ordentlig Youtube

Windows Phone har ikke fået samme adgang til Youtube som konkurrenterne, siger Microsoft og anklager Google for at misbruge videotjenestens dominans. Google kan ikke se problemet.

Foto: BANARAS KHAN

Har du en Windows Phone-telefon, kan du ikke se alle de samme metadata om en video på Youtube, som hvis du brugte en Android- eller iPhone-telefon, for eksempel vurderinger af videoer eller kategorier. Det skriver Version2.dk

Og sådan har det været i årevis, fordi Google nægter at give Microsoft samme adgang til Youtube som for eksempel iPhone-brugerne har med Googles Youtube-app til iOS.

Sådan lyder det fra Microsoft i et blogindlæg, hvor firmaet i meget direkte vendinger går i købet på Google for at udnytte sin position inden for søgemaskiner - og altså også Youtubes plads som den klart mest besøgte videotjeneste på nettet.

I stedet for en smart Youtube-applikation, der giver brugeren alle de muligheder, man er vant til fra desktop-udgaven af Youtube, må Windows Phone-folket nøjes med adgang til hvad man kan se på Youtubes mobil-site, skriver Microsoft.

Ifølge Infoworld.com har Google dog ikke meget forståelse tilovers for Microsofts klage. Google svarer, at Microsoft bare kan bruge Youtubes HTML5-baserede mobilsite, som rummer flere metadata end den normale udgave.

Og så længe der ikke er flere brugere af Windows Phone, har Google ingen planer om selv at lave en Youtube-app til den platform, lyder det fra Google.

Microsoft har tidligere indkasseret flere milliardbøder fra EU for at udnytte sin dominerende position på markedet, mens det nu er Google, der bliver undersøgt af konkurrencemyndighederne i både USA og EU. Anklagen lyder, at firmaet misbruger sin dominans inden for søgning på nettet til at holde konkurrenterne ude.

Deltag i debatten på Version2.dk