Monberg & Thorsen og Højgaard Holding overvejer fusion

De to børsnoterede ejere af entreprenørkoncernen MT Højgaard overvejer at fusionere, hvilket i givet fald kan ske til næste forår.

Foto: Henning Bagger

Der bliver undersøgt muligheder for at fusionere de to holdingselskaber Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, oplyses det torsdag i en kortfattet meddelelse fra de tos moderfonde, Knud Højgaards Fond og Ejnar og Meta Thorsens Fond.

De to selskabers hovedaktivitet er delebarnet MT Højgaard, som Højgaard Holding ejer 54 pct. af, mens Monberg & Thorsen sidder på 46 pct.


- En fusion af de to selskaber vil betyde en forenkling af ejerstrukturen for MT Højgaard og sikre bedre adgang til kapitalmarkederne for selskabet. En sammenlægning af de to selskaber rejser blandt andet en række fondsretlige problemstillinger, der skal vurderes nærmere, lyder det i meddelelsen.

De problemstillinger betyder, at der ikke ventes en sammenlægning foreløbig, men en endelig fusion er ventet.

- En gennemførsel vil fordre godkendelse af en række myndigheder. Det er derfor ikke muligt på nuværende tidspunkt yderligere at konkretisere den endelige ordning eller anslå, hvornår et resultat af sonderingerne kan ventes at foreligge. En fusion forventes dog ikke at kunne ske før i foråret 2017, hedder det i meddelelsen.