Mols-Liniens oprørere runder 7,5 pct. opbakning

Blokeringsgrænsen synes inden for rækkevidde for en voksende gruppe af småaktionærer i Mols-Linien, der vil sige nej til kapitalfonden Polaris' tilbud på rederiet. De har netop rundet 7,5 pct. opbakning.

Thomas Tang er aktionær i Mols-Linien Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gruppen af småaktionærer, der har samlet sig mod kapitalfonden Polaris' overtagelsestilbud på Mols-Linien, har netop udsendt en pressemeddelelse, der fortæller, at de netop har rundet 7,5 pct. i opbakning fra Mols-Liniens aktionærer.

»Med små to uger tilbage af købstilbuddet fra kapitalfonden Polaris repræsenterer vi over 7,5 pct. af aktiekapitalen, og vi forventer at nå målet om en blokerende andel. From mod deadline fortsætter vi arbejdet med at samle så stor en andel af aktierne som muligt,« lyder det fra Thomas Tang, der er talsmand for gruppen.

Dermed ser det ud til, at kampen om Mols-Linien spidser yderligere til. I starten af denne måned lancerede kapitalfonden Polaris et bud på rederiet på 34 kroner per aktie, men det er ifølge oprørsgrupen alt for lidt. De forestiller sig en pris i omegnen af det dobbelte.

Ledende partner i Polaris, Jan Johan Kühl, har dog ved talrige lejligheder afvist, at kapitalfonden vil hæve sit bud. Polaris ejer allerede knap 30 procent af aktierne i Mols-Linien og har tilsagn på mindst 76 pct. af aktierne. Dermed har alle storaktionærer i selskabet accepteret kapitalfondens bud, men altså ikke oprørsgruppen.

Kapitalfonden vil gerne have afnoteret Mols-Linien, og den proces vil blive lettet gevaldigt, hvis det lykkes Polaris at nå 90 procent af aktierne. Dermed vil de nemlig kunne tvangsindløse de resterende ti procent. Det er reelt denne målstreg, som begge lejrer presser hen imod.