Mols-Liniens markedsværdi har tabt 150 millioner på to dage

For anden dag i træk tordner Mols-Linien mod bunden på fondsbørsen. Aktionærerne har tabt 150 millioner på to dage, men ligger stadig i plus i 2013.

Foto: Kim Haugaard.
Læs mere
Fold sammen
For anden dag i træk er der tæv til Mols-Linien på fondsbørsen Nasdaq OMX i København.

Torsdag eftermiddag sendte rederiet et regnskab på gaden, der viste røde tal på bundlinjen, stigende omkostninger og en egenkapital, der kun er halvt så stor som selskabets aktieværdi.

Den dykkede da også straks og nåede at tabe 20,9 procent i den sidste halve time, før børsen lukkede af for torsdagshandlen klokken 17.

Det forhindrer dog ikke investorerne i at fortsætte udsalget fredag. Ved frokosttid ligger aktien i kurs 21 kroner - 16 procent under torsdagens niveau.

Dermed har rederi-aktien nu tabt 33,5 procent på to dage og har dermed fået høvlet 150,5 millioner kroner af børsværdien.

Mols-linjen sænkede forventningerne til 2013 i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet og venter nu, at forretningen vil give et underskud på 20 millioner kroner, fordi selskabet har fragtet færre biler over Storebælt end ventet. Tidligere var forventningen sorte tal på bundlinjen.

Kigger man på det store billede, har Mols-linien-aktionærerne dog stadig tjent penge i 2013. Aktien ligger i plus 52,2 procent siden nytår. I forhold til toppen sidst i juli, hvor aktien kostede 38,9 kroner, har investorerne nu måttet se deres aktieværdi skåret ned med 45 procent.