Mols-Liniens formand: »Pyha, det har været hårdt«

Mols-Liniens bestyrelsesformand puster ud efter hårde år for rederiet på kanten af afgrunden. Det bliver godt at få en ejer, der faktisk gerne vil eje selskabet, siger bestyrelsesformand Frantz Palludan

Foto: Flemming Højer/MJM. Frantz Palludan.
Læs mere
Fold sammen

Det er en lang sej kamp for overlevelse, som ser ud til at være i mål for Mols-Linien. Bestyrelsesformand, advokat Frantz Palludan, er glad for at det er lykkedes at sikre det 50 år gamle rederi, som har været gennem noget af en storm under og efter finanskrisen.

Det betød, at hovedparten af aktierne endte i hænderne på bl.a. Nykredit og Finansiel Stabilitet, som er statens selskab for kuldsejlede banker. Ingen af dem ville egentlig eje Mols-Linien. Også rederiet Clipper ville gerne af med sine 30 procent af Mols-Linien.

Kapitalfonden Polaris meddelte for en uge siden, at den har sikret sig disse uønskede aktier og dermed over 76 procent af aktiekapitalen i børsnoterede Mols-Linien.

I dag har kapitalfonden Polaris så lanceret sit frivillige købstilbud til de resterende aktionærer, hvor fonden byder 34 kroner per aktie. Det svarer til en samlet pris på Mols-Linien på knap en halv milliard kroner. Bestyrelsen anbefaler aktionærerne at takke ja til buddet fra Polaris.

»Det har været en svær kamp undervejs, for der har ikke været kapitalforhøjelser eller andet fra aktionærerne, der kunne hjælpe os, så vi har måttet klare os selv, og det synes vi sådan set, vi har gjort rimeligt okay,« siger Frantz Palludan, der dermed for første gang udtaler sig om Polaris' bud på Mols-Linien.

Han kom til bestyrelsen i 2009 med den bundne opgave at få vendt driften i det nødlidende færgerederi, så det ikke længere tog vand ind og begyndte at tjene penge. Og så skulle der findes en ny samlet ejer.

»Da vi tog stafetten var vi på den nedadgående ishockeystav, vi skulle først længere ned, før vi kunne kravle opad igen. Vi har skullet lave mange ubehagelige ting, såsom at lukke den gamle Kalundborg-rute, og det var ikke sjov, men det var nødvendigt for at sikre selskabets overlevelse,« siger Frantz Palludan.