Mols-Linien vinder søslag om Bornholm

Rederiet Mols-Linien har vundet retten til at betjene færgeruterne til Bornholm fra 2018 og ti år frem. Det fremgår af en børsmeddelelse fra selskabet tirsdag middag. Mols-Liniens aktie tordner i vejret.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mols-Linien har vundet slaget om at overdrage færgeruterne til Bornholm fra selskaber Færgen, der i dag sidder på ruterne. Det fremgår af en meddelelse fra det jyske rederi.

Transport- og Bygningsministeriet har således afgjort, at Mols-Linien skal besejle ruterne til og fra Bornholm fra september 2018 og ti år frem.

»Vi er naturligvis meget tilfredse med, at Transport- og Bygningsministeriet har valgt Mols-Linien som ny færgeoperatør på de bornholmske ruter. Vi ser frem til at lade vores ekspertise inden for hurtigfærgedrift komme bornholmerne til gode og skabe en effektiv færgedrift til glæde for bornholmerne, erhvervslivet og de mange gæster, som hvert år besøger øen,« siger Søren Jespersen, der er administrerende direktør i Mols-Linien, i en børsmeddelelse.

Det jyske rederi skriver i meddelelsen, at det er blevet valgt til at betjene ruterne til Bornholm, fordi rederiet har præsenteret det økonomisk bedste tilbud. Bornholmer-ruterne drives i dag af selskabet Færgen, som også lagde billet ind på at fortsætte, men som altså må se sig slået af Mols-Linien i kampen om at besejle ruterne til og fra solskinsøen i Østersøen.

»Det bliver markant billigere at sejle til Bornholm, og det er et stærkt fundament for at skabe øget trafik, tiltrække flere besøgende og styrke den bornholmske økonomi både inden for turisme og det øvrige erhvervsliv. Vi har præsenteret en prissætning, der vil binde Bornholm endnu tættere sammen med Danmark. Det vil ikke alene åbne nye perspektiver for erhvervsudviklingen på øen, men også øge muligheden for at pendle og dermed gøre det mere attraktivt at bosætte sig på Bornholm,« siger Søren Jespersen.

Kontrakten mellem Transport- og Bygningsministeriet og Mols-Linien forventes at blive underskrevet i slutningen af denne måned.

Mols-Liniens aktie stiger med mere end 8 pct. i kølvandet af nyheden om rederiets sejr i slaget om Bornholm.