Mols-Linien stiger seks procent - lægger afstand til kapitalfonds bud

Rederiet Mols-Linien stiger voldsomt i dagens handel og lægger dermed afstand til forrige uge købstilbud fra kapitalfonden Polaris.

Mols Linien, der er genstand for et opkøbstilbud, stiger voldsomt på børsen i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

De senere år har Mols Linien levet en ganske anonym tilværelse på fondsbørsen i København. Lige indtil i forrige uge.

Her afgav kapitalfonden Polaris nemlig et købstilbud på selskabet til kurs 34, hvilket på daværende tidspunkt var 4,5 procent over den foregående lukkekurs og 41 procent højere end seks måneder tidligere.

Nu er aktiekursen dog steget væsentligt over Polaris bud. Dagen igennem har aktiestigningen ligget mellem fem og ti procent. Her 14.30 er stigningen på lidt over seks procent og kursen 38.

Mols-Linien aktien er kendt som en meget, meget illikvid aktie. I dag er der blevet omsat over 90.000 aktier, hvilket hører til blandt de travleste handelsdage de sneste måneder. Det er dog stadig lidt i forhold til Mols-Liniens 14 mio. aktier, hvoraf de 3,4 mio. aktier efter Polaris' bud er i handel.

Der hører desuden heller ikke til sjældenheder, at Mols-Linien svinger med fem til ti procent. Det er sket fire gange de seneste tre måneder, og dagens udsving får heller ikke Polaris' ledende partner, Jan Johan Kühl, til at falde ned af stolen.

»Det er en meget, meget tynd aktie. Der skal meget få handler og små kronebeløb til at flytte kursen ganske voldsomt. Det er set før. I denne type aktie, er det i sidste ende, hvad virksomheden er værd, der tæller,« siger han til Berlingske.

Kapitalfonden Polaris har allerede sikret sig muligheden for at erhverve lige over 76 procent af aktierne i Mols-Linien til kurs 34, og man har allerede erhvervet sig Clippers aktier i Mols-Linien.

En lille gruppe privatinvestorer, der indtil videre repræsenterer 2-3 procent af aktiekapital i selskabet mener dog et Polaris' bud er alt for lavt.

»Mols-Linien har været i krise siden finanskrisen, og de har arbejdet benhårdt på at forbedre driften. De er lige kommet i mål med det, efter mange år med underskud er Mols-Linien begyndt at tjene penge igen - og de er begyndt at tjene rigtig mange penge igen," siger Thomas Tang til Berlingske og henviser til, at bestyrelsen i sin vurderingen af Polaris' købstilbud har estimeret overskuddet i 2016 til 92 mio. kroner efter skat.

Resultatet i 2014 var 21,4 mio. kroner efter skat.