Mols-Linien sejler mere og har flere passagerer

Rederiet Mols-Linien melder om en god begyndelse på året med flere afgange og god påsketrafik.

Rederiet Mols-Linien melder om en god begyndelse på året med flere afgange og god påsketrafik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

221.486 personbiler sejlede med Mols-Liniens tre katamaranfærger i årets første tre måneder, og det svarer til en stigning på 21,7 pct. i forhold til første kvartal i 2015, lyder det i en periodemeddelelse for første kvartal.

Bag tallet gemmer sig dog også et øget antal afgange. Antallet af afgange steg nemlig med 21,2 pct. i forhold til samme periode året før.

På passagersiden oplevede rederiet en stigning på 16,6 pct.

Antallet af såkaldte personbilsenheder - det samlede omregnede tal for alle typer køretøjer - steg med 18,3 pct. Der var til gengæld færre personbilsenheder per afgang, nemlig 175 mod 180 i samme kvartal året før. Det er en nedgang på 2,8 pct.

Fastholder forventninger

»Vi har indsat mange nye og godt besøgte afgange, som i kombination med en god påsketrafik har betydet, at rederiet har overført rigtig mange kunder i årets første kvartal, der ellers historisk er den svageste og mest udfordrende del af året,« siger administrerende direktør Søren Jespersen i meddelelsen.

Mols-Linien fastholder forventningerne til 2016 om et resultat efter skat på 90-110 mio. kr.

Selskabet fortæller også, at der er foretaget oliesikring for 2016, 2017, 50 pct. af det forventede olieforbrug for 2018 og 10 pct. af det forventede olieforbrug for 2019.

Mols-Linien er for tiden genstand for en konflikt mellem storaktionæren Polaris og en række småaktionærer. Polaris ønsker, at selskabet bliver afnoteret, og det skulle have været sket i dag. Erhvervsankenævnet har dog udskudt afnoteringen på baggrund af en klage.