Mols-Linien sætter endnu en kæmpekatamaran ind på Kattegat

For at sikre tilstrækkelig kapacitet i fremtiden har Mols-Linien lørdag indgået aftale om en ny hurtigfærge til indsættelse på Kattegat i 2017.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mols-Linien har indgået aftale med det australske værft Incat Tasmania i Hobart på Tasmanien, Australien om nybygning og indchartring af endnu en af verdens største katamaranfærger for en 12-årig periode. Det oplyer Mols-Linien lørdag.

Den nybyggede superfærge får navnet KatExpress 3, og hurtigfærgen er en opgraderet og endnu mere kundevenlig udgave af søsterskibene KatExpress 1 og KatExpress 2. Den nye hurtigfærge kan tage op til 1000 passagerer og 417 personbiler. Ligesom KatExpress 1 og KatExpress 2 kan den nye hurtigfærge også medtage lastbiler, campingvogne, motorcykler og lignende.

KatExpress 3 er den tredje færge, som Mols-Linien indsætter over en periode på fire år. Rederiet har således øget kapaciteten over Kattegat med 172 pct. siden 2012.

»KatExpress 3 forventes at erstatte rederiets mindste færge, Max Mols, og det vil betyde, at rederiet kan overføre op mod yderligere 400.000 biler om året,« skriver rederiet i en prssemeddelelse.

Den nye hurtigfærge leveres fra værftet den 31. marts 2017 og forventes indsat i driften på ruten mellem Aarhus og Odden samt ruten mellem Ebeltoft og Odden i slutningen af maj 2017.