Mols-Linien lægger op til søslag om Bornholm

Mols-Linien har i dag afgivet tilbud til Transport- og Bygningsministeriet om at overtage ruterne Rønne-Køge og Rønne-Ystad. Selskabet Færgen, der i dag driver ruterne, har også lagt billet ind. Dermed er lagt op til et ægte søslag mellem de to rederier.

Mols-Linien vil overtage ruterne til Bornholm fra selskabet Færgen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Mols-Linien vil gerne udvide sin butik og har derfor budt på ruterne Rønne-Køge og Rønne-Ystad. Det skriver rederiet mandag middag i en børsmeddelelse.

Bornholmer-ruterne drives i dag af selskabet Færgen, som har lagt billet ind på at fortsætte på overfarterne til Bornholm. Der er dermed lagt op en regulær tvekamp mellem Færgen og Mols-Linien om retten til at sejle til Bornholm.

Mols-Linien skriver, at selskabet mandag har afleveret et tilbud til Transport- og Bygningsministeriet om at overtage færgeruterne til Bornholm fra den 1. september 2018 til den 31. august 2028.

Mols-Liniens tilbud inkluderer en nybygget færge til transport af gods og passagerer på ruten Rønne–Køge, som specialdesignes til at opfylde alle udbuddets krav, skriver selskabet.

»Mols-Linien har udviklet ruterne over Kattegat til at være et naturligt og stigende vigtigt led i den danske infrastruktur. Den erfaring vil vi gerne overføre til Østersøen og har i dag præsenteret Transport- og Bygningsministeriet for en konkurrencedygtig og effektiv transportløsning til glæde for bornholmerne, erhvervslivet og de mange gæster, som besøger Bornholm i ferie- og fritidsregi,« siger Frantz Palludan, der er bestyrelsesformand i Mols-Linien.

Mols-Linien ønsker også at opretholde besejlingen af Sassnitz, mens selskabet på ruten Rønne–Ystad vil indsætte hurtigfærger.

Transport- og Bygningsministeriet forventes at afgøre tildelingen af færgebetjeningen af de bornholmske ruter i løbet af foråret.