Mols-Linien fastholder forventninger midt i budkamp

Det ombejlede rederi Mols-Linien har offentliggjort sit halvårsregnskab, der beviser selskabets imponerende turn around, men samtidigt ligger helt i tråd med udmeldingerne.

Mols-Linien sejler et godt resultat i land og fastholder sine allerede opjusterde forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Her går det godt. Og her går det, som vi havde regnet med. Det må være de to sætninger, der kan tages med fra halvårsregnskabet fra rederiet Mols-Linien.

Selskabet har været igennem en imponerende turn around de senere år, og det nyligt offentligtgjorde regnskab er endnu et bevis på, at det går ganske udmærket i selskabet.

Ved offentliggørrelsen af regnskabet for første kvartal opjusterede Mols-Linien sine forventninger til årets resultat til 35-45 millioner kroner efter skat. Den forventninger holder selskabet fast i, efter at man har tjent 14,6 mio. kroner i årets første seks måneder. Det skal holdes op med et underskud på 9,9 mio. kroner i samme periode sidste år.

Generelt er der forbedringer over hele linjen mellem 2014 og 2015, hvor det eneste, der ikke rigtig har rykket sig, er selskabets omkostninger.

Halvårsregnskabet fra Mols-Linien er normalt ikke noget, der tager de store overskrifter i erhvervsdanmark, men for tiden er selskabet mål for en temmelig farverig opkøbskrig mellem en kapitalfond, en rigmand og en flok private aktionærer.

Kapitalfonden Polaris bød i starten af juli på Mols-Linien, og i den forbindelse udarbejdede bestyrelsen en række estimater for deres forventninger til såvel 2015 og 2016. Polaris har sidenhen hævet sit bud på selskabet, men der er umiddelbart intet i nærværende regnskab, der ligger ude af trit med bestyrelsens udmeldinger i forbindelse med det første købstilbud.

Mols-Linien konstaterer i regnskabet, at der ligger et bud fra Polaris på selskabet, men nævner i øvrigt intet om, at der også ligger et bud fra Aarhus-rigmanden Henrik Lind. Mols-Liniens bestyrelse har afvist at give Henrik Lind indblik i selskabets bøger, da man ikke anser hans tilbud som konkurrerende til Polaris'.