Mols-Linien bestiller endnu en færge

Mols-Linien har bestilt en hurtigfærge hos det australske værft Austal, som bliver leveret omkring årsskiftet 2019, oplyser rederiet i en meddelelse til fondsbørsen.

Mols-Linien har bestilt en hurtigfærge hos det australske værft Austal. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er anden bestilling på to dage, som rederiet offentliggør. Onsdag var det et skib på ruterne til og fra Bornholm, som Mols-Linien annoncerede.

Den nye færge får navnet Katexpress 4 og bliver den fjerde hurtigfærge, som rederiet indsætter på seks år. Færgen, der skal kunne have plads til mere end 1000 passagerer og 425 personbiler, skal efter planen leveres i slutningen af 2018 eller starten af 2019.

Ud over den nye færge har Mols-Linien også sikret sig option på endnu en aftale med det australske værft.

»Austal er et af verdens største værfter på hurtigfærgeområdet, og vi glæder os til samarbejdet om nybygningen, som bliver designet og optimeret til vores brug.«

»Austal har stor erfaring med at bygge hurtigfærger og leverer også til blandt andet det amerikanske forsvar,« siger Mols-Liniens administrerende direktør, Søren Jespersen, i en meddelelse.

Det er anden bestilling på to dage, som rederiet offentliggør. Onsdag var det et skib på ruterne til og fra Bornholm, som Mols-Linien annoncerede. Her har rederiet nemlig netop underskrevet en kontrakt om færgedriften.