Mols-Linien beder om tilladelse til at sejle af børsen

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver rederiet i en meddelelse fredag eftermiddag.

Beslutningen om at søge om en afnotering af Mols-Liniens aktier blev taget på en ekstraordinær generalforsamling den 22. oktober. Ved den lejlighed stemte 86,8 pct. af aktionærerne for en afnotering, mens 13,1 pct. stemte i mod, og resten stemte blankt.

Størstedelen af stemmerne for en afnotering kom formentlig fra kapitalfonden Polaris, der sidder på godt 80 pct. af aktierne Mols-Linien.

Nasdaqs regler tilsiger, at et selskabs anmodning om sletning fra børsen ifølge værdipapirhandelsloven skal følges, medmindre Nasaq OMX på baggrund af en vurdering af selskabets tilstand og særlige situation finder, at en sletning er til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion.


Afnoteringsanmodningen kommer efter en lang budkrig mellem Polaris og rigmanden Henrik Lind, der gennem sit selskab, Lind Invest, over flere omgange bød om kap med Polaris.

Under hele perioden er aktien i Mols-Linien desuden steget drastisk. Set over hele 2015 er aktien gået frem med godt 154 pct. Fredag stiger aktien med 10,1 pct. til 60 kr.