Mols-Linien afviser Henrik Lind

Mols-Linien vil ikke lade milliardæren Henrik Lind foretage en gennemgang af selskabets nøgletal. Rederiet mener ikke, at der reelt er tale om et konkurrerende bud.

Bestyrelsesformand i Mols-Linien, Frantz Palludan, har afvist at give rigmanden Henrik Lind indsigt i rederiets nøgletal. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen om rederiet Mols-Linien tager mere og mere til i dramatik. Klokken 13:15 i dag meddelte rigmanden Henrik Lind, at han havde afgivet et tilbud på Mols-Linien på 41 kroner per aktie, samt at han var indstillet på at forhøje buddet, hvis han kunne få lov til at gennemgå Mols-Liniens bøger - en såkaldt due dilligence.

Men her blot to timer efter har Mols-Linien afvist milliardæren, fordi man ikke mener, at Henrik Linds tilbud er »et konkurrerende tilbud med henblik på at opnå kontrol over Mols-Linien.«

Bestyrelsen lægger vægt på, at kapitalfonden Polaris allerede har fået hensigtserklæringer om salg af aktier fra mere end 76 pct. af aktiekapitalen i rederiet, og at Henrik Linds tilbud dermed ikke kan kategoriseres som et overtagelsestilbud - slet og ret fordi Polaris ikke har til hensigt at sælge sine aktier.

»Bestyrelsen har også i denne forbindelse lagt vægt på, at Deres klient teoretisk maksimalt vil kunne erhverve godt 20 % af selskabets aktier, hvorfor selskabet ikke ønsker at delagtiggøre Deres klient eller nogen anden udefra kommende part i en tilsvarende situation i selskabets interne forhold, herunder konkurrencefølsomme forhold,« skrev Mols-Liniens bestyrelse tirsdag til Lind Invests advokat ifølge den netop udsendte fondsbørsmeddelse.

Bestyrelsen skriver endvidere, at man efter udløbet af Polaris såkaldte eksklusivitetsaftale den 12. august flere gange har opfordret Lind Invest til at komme med et tilbud på aktierne i Mols-Linien, men at dette ikke er sket.

Berlingske arbejder på at få en kommentar fra bestyrelsesformand Frantz Palludan, Henrik Lind samt Polaris.