Mogens Vad står bag nye fonde

Den højtprofilerede ekspert i nordiske aktier, Mogens Vad, lancerer nu to nye fonde til de investeringslystne danskere. Nordiske virksomheder og energisektoren er i fokus.

Mogens Vad står bag lanceringen af to nye fonde, Amber Nordic Alpha og Amber Energy Alpha, som ligger under Investerings­foreningen Investin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Mogens Vad sagde i sommer sit arbejde hos investeringsbanken Gudme Raaschou op for at starte sin egen investeringsvirksomhed. Nu står han bag lanceringen af fondene Amber Nordic Alpha og Amber Energy Alpha, som ligger under Investerings­foreningen Investin.

Og Mogens Vad holder sig til det, han er bedst til, nemlig de nordiske aktier:

»Afdelingen Amber Nordic Alpha er i princippet en fortsættelse af den investeringsfilosofi, der lå bag Gudme Raaschou Nordic Alpha, som med mig ved roret gav et afkast på 150 procent over 2,5 år. Vi fokuserer primært på nordiske virksomheder, der producerer de byggeklodser, som skal bruges i opbygningen af de to helt store vækstøkonomier i dag og i frem­tiden, nemlig den kinesiske og indiske,« siger Mogens Vad.

Amber Nordic Alpha har valgt de nordiske virksom­heder, fordi de ligger lige i vores egen baghave, de er velkendte, veldrevne og globalt orienterede.

Investering i energi
Amber Energy Alpha – den anden afdeling, som Mogens Vad står bag lanceringen af – giver medlemmerne mulighed for at investere i den første danske energifond:

»Det er faktisk første gang nogensinde, danskerne nu får mulighed for at investere i en ren energifond. Her vil være papirer fra alle former for energiproduktion – olie, kul, biobrændsel, vind og solenergi. Verdens energiforbrug er stigende, og derfor er der mulighed for gode afkast i fonden,« siger Mogens Vad.

Han vil selv, sammen med sine to partnere, Morten Gregersen og Rasmus Cederholm, begge tidligere Gudme Raaschou, investere kraftigt i de to afdelinger:

»Sammenfaldende inter­esser med kunderne er den bedste motivationsfaktor. Det skaber vi blandt andet ved selv at investere store beløb i produkterne. Samtidig er medejerskab og konkurrencedygtige incitamentsordninger en del af virksomheden,« siger Mogens Vad.

Tegning i de to nye investeringsfonde åbnede 13. december og løber frem til 18. december.