Møllevinger for millioner tabt i havet

På bunden af Nordsøen ligger nu for mellem 20 og 25 millioner kroner vindmøllevinger fra fabrikanten Vestas, efter et transportskib i weekenden var i høj sø.

Det 103 meter lange fragtskib Elegance, der i sidste uge stævnede ud fra Esbjerg Havn med lasten af de store møllevinger, måtte nemlig sent lørdag aften returnere med kun seks tilbage, hvoraf flere hang ud over skibssiden, skriver JydskeVestkysten.

Det er Blue Water, der har optrådt som agent for skibet under anløbet, og ifølge lederen af Blue Waters skibsmæglerafdeling, Søren Stougaard, Esbjerg, skyldes hele miseren usandsynligt dårligt vejr.

- De sikringer af lasten, der blev udført, består blandt andet i, at man anvender kæder, og kæderne sprang altså på grund af det ekstreme vejr, siger han. Ifølge Søren Stougaard-Andresen bliver det store økonomiske tab en sag for et forsikringsselskab.

Ifølge Esbjerg Havns hjemmeside stævnede fragtskibet ud fredag med kurs mod Yarimca-Kocaeli i Tyrkiet. Det har søndag ikke været muligt for JydskeVestkysten at få en kommentar fra vice president hos Vestas, Peter Wenzel Kruse.

Kilde: JydskeVestkysten