Mød årets marketingdirektør

Han har formået at styrke Rema 1000s profil. Og mandag blev Anders Rene Jensen mødt med klapsalver, der ingen ende vil tage, da han blev kåret som årets CMO, Chief Marketing Officer.

Årets CMO 2015 - Anders Rene Jensen fra Rema 1000 blev i dag, mandag 26. januar kåret til årets Chief Marketing Officer ved en begivenhed i det Berlingske Hus(Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kalder ham »Dr. Discount«. I hvert fald internt i huset. For han har skabt en profil for Rema 1000, som en discountkæde med et bredt sortiment og lave priser. Vi kender »Meget mere discount«-sloganet fra reklamerne eller »Discount med holdning«.

Og det er Anders Rene Jensen, der har været på arbejde. Mandag var der klapsalver i stride strømme, da han modtog årets CMO pris, afholdt af Berlingske Media i samarbejde med Adpeople og SAS Institute, for sit arbejde i Rema 1000 som indkøbs- og marketingdirektør.

»Det er jo stort. Jeg er både glad og stolt. Det er jo en holdindsats, alle har jo kæmpet hårdt for at nå til der, hvor vi er i dag. Så jeg synes ligeså meget, det er et cadeau til Rema 1000  og alle vores ansatte,« siger Anders Rene Jensen, da Berlingske Business fanger ham efter modtagelsen af prisen.

»Jeg vil sige, når man sidder i en discountkæde og arbejder, så er det jo ikke sådan nogle fine priser, man tænker på. Det er overraskende.«

Indtil 2005 var han ansvarlig for indkøb og marketing i Netto i omkring fem år. Han beskrives som en stærk og tydelig leder, som har haft fingrene i meget i sin tid hos Rema 1000.

Her kan nævnes kampen mod madspild med ét-styks tilbud. Indsats for folkesundheden og viden om mad med madskolerne for børn, som vandt nøglehulskonkurrencen i år. Indsatsen for gode varer og kontinuerlig udvikling, hvor kæden vandt Dagligvarelevenrandørernes pris for »mest innovative kæde«.

Og Lisbeth Knudsen, ansvarshavende chefredaktør for Berlingske, har da også et par rosende ord til årets CMO:

»Anders Rene Jensen modtager årets CMO-pris 2015, fordi han ikke alene formår at kommunikere en klar og unik  strategi i en prisfokuseret industri med et »discount med holdning« fokus, men også fordi han har formået at forbedre Rema 1000s image og profil i befolkningen og at skabe en positiv stemning af engagement og kundeindsigt hos medarbejderne. Sidst men ikke mindst har han formået et eksekvere strategien og gøre Rema 1000 til en voksende discountkæde med et stærkt image og tro mod sit koncept.«