Møblerne polstres i Vietnam

Lave omkostninger er blandt de mange fordele, som Wendelbo Møbeldesign har hentet ved at outsource hele produktionen til Vietnam.

Læs mere
Fold sammen

Den sidste container er netop sendt af sted til Ho Chi Minh City i den forløbne uge. Dermed har Wendelbo Møbeldesign, der for to år siden besluttede at prøve kræfter med outsourcing af produktionen, nu flyttet alt produktionsudstyr ud af Århus – og til Vietnam. Arbejdskraft og råvarer til langt lavere priser end i Danmark samt adgang til nye markeder er blandt de fordele, som den snart 60 år gamle møbelpolstringsvirksomhed har høstet ved at tage chancen og outsource produktionen.

- Der er lavere omkostninger til råvarer og løn, ligesom vi får adgang til nye markeder – primært i Asien. Samtidig kan vi stadig producere i lige så høj kvalitet, som vi kunne i Danmark, lyder det fra Christian da Silva Wendelbo, som er tredje generation i familievirksomheden.

Christian da Silva Wendelbo er netop rejst til Ho Chi Minh City, hvor han har ansvaret for salg og administration og desuden står for kvalitetskontrol, søgning efter nye leverandører og eksportkunder.

- Vi har ikke haft danskere herude nogle måneder, og det har altså været årsag til nogle problemer med kvalitetskontrollen. Det er utroligt vigtigt, at man selv er til stede og sikrer, at produkterne lever op til de aftaler, man har indgået, siger han og tilføjer, at Wendelbo Møbeldesign netop havde problemer med den første samarbejdspartner, som virksomheden havde i Vietnam.

Ny samarbejdspartner

Da det kom frem i lyset, at virksomheden eksempelvis foretog dobbeltkrediteringer, valgte Wendelbo Møbel- design at finde en ny samarbejdspartner, og det har været en god idé for møbelpolstrervirksomheden, der i dag har 30 ansatte i Ho Chi Minh City og forventer en fordobling over de næste par år.

- Det har været en hård opstart. Der er utrolig meget bureaukrati og tunge arbejdsgange. Det tog eksempelvis et halvt år at få vores virksomhedslicens, ligesom man skal arbejde hårdt for at lokalisere de dygtige, lokale medarbejdere, som også taler engelsk. Men nu er vi kommet igennem de hårde perioder og har store forventninger, lyder det fra Christian da Silva Wendelbo fra møbelpolstrervirksomheden, der tidligere primært solgte møbler i Skandinavien, men efter outsourcingen af produktionen har etableret salg på markeder som Vietnam, New Zealand, Australien, Canada og USA.