Møbelhandlere truer med at sagsøge kapitalfond

Tidligere ejere af Idémøbler overvejer en stævning af kapitalfonden Axcel for at have parkeret en omstridt milliongæld hos dem.

Flere tidligere ejere af Idémøbler-kæden truer med at stævne kapitalfonden Axcel for at have parkeret en milliongæld i et skraldespandsselskab. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stridighed mellem en række tidligere ejere af Idémøbler og kapitalfonden Axcel er nu blevet sat på spidsen. Møbelhandlerne, den såkaldte Glostrupgruppe, vil nu stævne Axcel for at få et millionlån tilbagebetalt, skriver Børsen.

Striden opstod, efter Axcel flyttede alle Idémøblers aktiver over i et nyt selskab og lod det gamle moderskab gå konkurs, hvormed en lang række tidligere Idémøbel-ejere mistede 27,5 mio. kr., som de havde lånt ti moderselskabet."Vi overvejer helt klart at lægge sag an. Hvis det havde været en bank, der havde ydet lånet, var den her manøvre aldrig gået," siger Ole Bonde Rasmussen, der er tidligere medejer af fire Idémøbler-butikker, tidligere næstformand i møbelkædens bestyrelse og nuværende talsmand for fire tidligere ejere - Glostrupgruppen.

Kurator på sagen

Samlet tjente de tidligere ejere 750 mio. kr., da Axcel købte kæden i 2007. Sammen med Axcel geninvesteree en ny række møbelhandlere og fik dermed 40 pct. af selskabet. Samtidig ydede de tidligere ejere et samlet lån på 27,5 mio. kr. i ansvarlig kapital, men under finanskrisen investerede Axcel flare penge i Idémøbler uden opbakning fra de tidligere ejere, der mistede deres ejerandele i selskabet, skriver Børsen.

Lånene skulle dog stadig betales tilbage, men sidste år parkerede Axcel lånene i moderselskabet, der blev erklæret konkurs. En kurator er nu sat på sagen for at undersøge, om manøvren er i strid med reglerne.

"Hvis ikke kuratoren giver os medhold, vil vi overveje at stævne Axcel for vores gældsbreve," siger Ole Bonde Rasmussen.Hos Axcel mener administrerende direktør Christian Frigast ikke, at møbelhandlerne kan rejse en sag.

"Vi ka ikke se, hvad grundlaget skulle være for et søgsmål. Nu afventer vi med sindsro kurators vurdering," skriver han i en mail til Børsen.

Flere juridiske eksperter vurderer, at de tidligere ejer har en lang og sej sag foran sig, hvis de vælger at slæbe Axcel i retten.