Modvillige vidner udskyder DR-rapport

Den uafhængige revision om byggeskandalen i DR møder hård modstand fra tidligere medarbejdere, der nægter at udtale sig om sagen. Det betyder, at offentliggørelsen af revisionsrapporten nu udskydes til foråret. Det oplyser Kulturministeriet.

DR-Byen i Ørestaden blev markant dyrere end forudset. Fold sammen
Læs mere
Foto: brian berg
Ifølge Business. dks oplysninger er det blandt andet den tidligere projektchef Kjeld Boye-Møller, der har afvist at lade sig interviewe om sin rolle i skandalen. Han blev for et år siden fyret som projektdirektør i DR, da byggeprojektet endnu engang sprang de økonomiske rammer.

Rapporten udarbejdes af revisionsfirmaet KPMG og skal bruges til at placere et ansvar for de kæmpe budgetoverskridelser på DRs nye domicil i Ørestad. Den var i første omgang udskudt en måned til januar, fordi revisorerne bag undersøgelsen er i gang med at kortlægge e-mail-korrespondancer mellem de implicerede aktører for at finde ud af, hvem der vidste hvad og hvornår.

Når man nu udskyder konklusionerne yderligere, skyldes det ifølge pressemeddelelsen at:

”Det har vist sig vanskeligere end forventet at etablere den ønskede mail-adgang, da der bl.a. har været behov for en ekstraordinær IT-teknisk indsats i form af gendannelse af e-mails. Behovet for adgang til e-mail korrespondance er forøget som følge af at enkelte nøglepersoner, som ikke længere er ansat i DR, ikke har ønsket at lade sig interviewe.”

I en udtaleles om sagen siger Kulturminister Brian Mikkelsen (K):

”Jeg tager med beklagelse forsinkelsen til efterretning. Og jeg skal også beklage, at der er enkelte nøglepersoner, der har afvist at bidrage til undersøgelsen ved ikke at lade sig interviewe. Nu vil jeg afvente færdiggørelsen af undersøgelsen. Jeg har ikke yderligere kommentarer, før rapporten foreligger.”

I første omgang var det Rigsrevisionen, der skulle kuglegrave hendelsesforløbet der medførte, at prisen på DR Byen voksede fra 3 til 4,7 mia. kr. Budgetoverskridelser, der medførte store fyringsrunder og kraftige nedskæringer i programproduktionen. Rigsrevisionen erklærede sig imidlertid inhabil og undersøgelsen overgik til KMPG. I Samarbejde med Kammeradvokaten forsøger revisionsfirmaet i øjeblikket at rekonstruere nøglemedarbejdernes e-mails.