Modtager pallevis af usælgeligt legetøj: »Det er jeres andel af lageret«

Legetøjsbutikker, der melder sig ud »Legekæden«, modtager pallevis af lagervarer. Det er deres andel af lageret, lyder beskeden fra kæden. Butiksejer stiller sig uforstående.

Screendump fra Legekædens magasin. Fold sammen
Læs mere

14 legetøjsbutikker trak sig i sommer fra Legekæden, og det har resulteret i en træls julegave fra centrallageret i form af en palle legetøj.

»Det kan være pest eller kolera,« siger legetøjsbutiksejer Christian Vejby til Børsen om den del af Legekædens lager, som er blevet leveret til ham, efter at han trak sine to legetøjsbutikker ud af sammenslutningen Legekæden.

»Jeg kan jo ikke nå at få det ind i julesortimentet. Jeg ved ikke engang, hvad jeg får,« uddyber Christian Vejby til Børsen.

Forklaringen fra Legekæden lyder, at når de 14 butikker - som svarer til 32 pct. af det samlede antal butikker - udtræder af legekæden samtidigt, er det nødvendigt at tilpasse det samlede lager til den nye situation.

»Udtrædende medlemmer er forpligtet til at aftage deres andel af varelageret,« fremgår det af en intern mail, som Børsen har set.

Ovenikøbet er Christian Vejby blevet faktureret for varerne, som han ikke har bestilt. Han har modtaget varer for et »par hundrede tusinde kroner,« skriver Børsen.

Ægteparret Vibeke og Kurt Jensen er gået på pension og har ikke fundet købere til deres legetøjsbutikker i Assens og Fåborg, derfor har de drejet nøglen om i deres butikker og meldt sig ud af Legekæden. Alligevel har de modtaget varer fra kædens lager, leveret på fortovet foran deres lukkede butikker.