Modstandere tæt på at kunne vælte ISS-handel

Kritiske, udenlandske investorer begynder nu i hast at melde sig i koret af G4S-aktionærer, der vil stemme nej til købet af ISS for 44 mia. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er i den grad op ad bakke for G4S' forsøg på at overbevise sine aktionærer om fornuften i at betale 44 mia. kr. for ISS. Mandag eftermiddag oplyser den næststørste aktionær i G4S, at man ikke vil stemme for købet af ISS på onsdag. "På trods af at vi har stor respekt for Nick Buckles (koncernchefen, red.) og G4S' ledelsesgruppe, kan vi ikke støtte købet af ISS under de givne vilkår og er nødt til at stemme nej," hedder det i en officiel kommentar fra amerikanske Harris Associates, der ejer seks pct. af G4S.Der skal 25 procent af stemmerne på onsdagens generalforsamling til at vælte handlen, og med de seneste udmeldinger tyder mere og mere på, at handlen falder.

"Nu melder de kritiske aktionærer fra udlandet sig også på banen, og jeg bliver da mere og mere overbevist om, at handlen falder på onsdagens generalforsamling," siger Kasper Brix-Andersen, der er porteføljeforvalter i BankInvest, som også vil stemme nej til handlen.
Co-operative Insurance, der har knap en procent af aktier i G4S, er en af de seneste aktionærer, som over for den britiske avis The Telegraph meddeler, at man vil stemme nej. Investeringsselskaberne Artemis, Schroders og Parvus har også alle meldt ud, at man vil stemme nej til handlen, og samlet sidder de fire selskaber på knap otte procent af aktierne i G4S.  The Telegraph nævner desuden, at F&C Asset Management, Marathon Asset Management og Longview menes at være kritiske over for handlen. Herhjemme lader de positive tilkendegivelser også vente på sig, og udover BankInvest har Carnegie Asset Management, SEB Asset Management, Nykredit Asset Management og Formuepleje alle meldt kritisk ud omkring handlen. I alt sider danske investorer - inklusiv private investorer - på omkring 12 procent af aktierne i G4S, og stemmer de alle de kritiske røster imod, så er der ved at være mobiliseret de 25 procent, der skal til for at vælte handlen.

Spekulation i at afstemning droppes

Det har også fået de britiske aviser til at spekulere i, at G4S kunne droppe købet, inden generalforsamlingen, for at undgå en ydmygende afstemning, der vil blive opfattet som en mistillidserklæring til bestyrelsen og ledelsen, men den køber Kasper Brix-Andersen ikke. "Med mindre G4S kan se, at der er 25 procent fuldmagter imod, så kan selskabet ikke aflyse generalforsamlingen, da G4S har lovet ISS handlen, hvis generalforsamlingen stemmer for. Så G4S er nødt til at gennemføre den, med mindre man er 100 procent sikker på, at handlen vil falde," siger Kasper Brix-Andersen. G4S fastholder da også foreløbigt, at generalforsamlingen løber af stablen som planlagt på onsdag.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi