Modstand mod Ericsson-opkøb af Nortel

Ericssons kostbare opkøb af den nordamerikanske udbyder af trådløse netværk, Nortel, er nu i fare for at gå i vasken. Blackberry-selskabet RIM vil have de canadiske myndigheder til at skride ind mod opkøbet.

Læs mere
Fold sammen
Budrunden var ikke fair og et salg til svenske Ericsson vil overdrage en al for stor del af det canadiske netværk for telekommunikation på udenlandske hænder.

Sådan lyder klagen fra Blackberry-selskabet RIM, der nu vil have de canadiske myndigheder til at bremse Ericssons 6 mia. kroner opkøb af det konkurstruede selskab Nortel.

Ericsson i klart overbud
Nortel har siden januar været beskyttet af den amerikanske konkurslovgivning for at få ro til en omstrukturering af selskabet, der ellers ville have været gået konkurs.

I juni accepterede selskabet et bud på 3,4 milliarder kroner fra Nokia, et tilbud der efter kort tid blev overgået af kapitalfonden MatlinPatterson, der tilbød 3,8 milliarder kroner for de trådløse aktiver. Også Blackberry-selskabet RIM kom med et tilbud, som dog blev afvist af Nortel på grund af en procedurefejl.

Ericsson var sidst til at komme ind i budkrigen, men vandt med et bud på små seks mia. kroner.

Ansvar for at skride ind
Amerikanske og canadiske myndigheder undersøger i øjeblikket buddet fra Ericsson, og det er ved at appellere til de canadiske myndigheder, at RIM håber, de kan få budrunden til at gå om.

”Den canadiske regering har mandatet og ansvaret for at skrive ind og beskytte vitale canadiske interesser,” skriver RIM i en udtalelse.

Ericsson ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men understreger dog over for avisen Financial Times, at de anser alle regler for værende overholdt i forbindelse med budrunden.