Modemilliardær: Vi har gjort, hvad vi kunne for Stylepit

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har som investor i modebutikken Stylepit nået sin grænse for tålmodighed med forretningen. Han understreger dog, at han og Bestseller har gjort, hvad de kunne for at guide Stylepit på rette vej.

Anders Holch Povlsen, adm. direktør i Bestseller Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først gik det godt, så gik det skidt, og nu balancerer den online tøjbutik Stylepit på noget, der ligner kanten af afgrunden.

Der har ellers været resurser nok at trække på for stiftere og ledere af virksomheden, blandt andet fra Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som over flere gange har sendt penge efter Stylepit. I alt er det ifølge beregninger fra Berlingske Research løbet op i knap 170 millioner kroner, og Anders Holch Povlsen ejer i dag 24,9 procent af Stylepit. Nu er tålmodigheden imidlertid sluppet op, og Anders Holch Povlsen har lukket pengekassen i.

»Nu tror jeg, at medarbejdere og kunder har lidt længe nok,« siger Anders Holch Povlsen, som baseret på aktieværdien onsdag har tabt 60 millioner kroner på sin investering i Stylepit. Ifølge modemilliardæren har han og hans stab gjort, hvad de kunne for at hjælpe Stylepit på rette vej.

»Man skal ikke fejlagtigt tro, at vi ikke har forsøgt at komme med løsningsforslag. Det har vi, for vi føler et stort ansvar for at være medejer af et selskab,« siger han.

Anders Holch Povsens penge og ekspertise er ikke det eneste, Stylepit har kunnet trække på. Selskabet har formået at tiltrække tunge erhvervsnavne som Christian Stadil, ejer af Hummel, finansmanden Morten Windfeldt, Niels Mikkelsen, tidligere topchef for IC Companys og Klaus Nyengaard, tidligere direktør for Just Eat, som alle har været omkring bestyrelsen.

Men de smuttede igen, og begrundelsen har over en bred kam lydt på samarbejdsproblemer med stifterne. Klaus Nyengaard holdt kun ud i otte måneder som formand, og han begrundede dengang sin afgang med, at der ikke var grundlag for enighed mellem bestyrelsen og ejerne.

I dag er den ene ejer ude. Nicolai Kærgaard måtte i maj træde tilbage fra formandsposten efter uenighed om strategien, og Christian Kusk – som i øvrigt er fætter til Nicolai Kærgaard – har sammen med administrerende direktør Marc Jeilman sat ind med en redningsaktion.

Et tilbageblik fra Christian Kusk vidner om, at der også blandt de to stiftere har været uenigheder undervejs.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Nicolai og jeg var uenige om udrulning i Europa. For Nicolai kunne det ikke gå hurtigt nok efter noteringen (børsnotering i 2012, red.), og jeg var mere skeptisk, specielt omkring Tyskland, som jeg vidste, var et hårdt marked,« siger Christian Kusk og konstaterer:

»Det er ikke, fordi jeg skal komme nu og sige, »hvad sagde jeg«. Men jeg lod mig overbevise, og det skulle jeg ikke have gjort. Punktum.«

Christian Kusk sidder i dag på 38 procent af aktierne, mens hans fætter og medstifter Nicolai Kærgaard sidder på 24,3 procent. Dermed er en stor del af Stylepits aktiekapital samlet på relativt få hænder.

Anders Holch Povlsen har med investeringer i en række onlineselskaber – blandt andre Stylepits konkurrenter Asos og Zalando – en god indikation på det marked, Stylepit kæmper for at forblive en del af.

»Hvis virksomheden ikke kunne klare sig, da konkurrencen var nem, bliver det svært nu. Konkurrencen spidser til hver dag,« siger han.

Stylepit holder ekstraordinær generalforsamling den 23. juni. Her vil der blive sat navn på nye investorer, men ifølge Christian Kusk er der grund til optimisme.

»Vi har været igennem en hård tid med nedjusteringer og fyringsrunder og en kamp for at komme tilbage og blive rentable. Vi skal ud og hente ny kapital, og det er vi ret optimistiske omkring vil lykkes,« siger Christian Kusk og fortsætter:

»Det er selvfølgeligt sjovere, når det går godt, og alle klapper en på skulderen, end når konkurrencen melder sig, og man tager nogle forkerte beslutninger og kommer til at se ud, som om man er en tåbe,« siger Christian Kusk, som i dag beklager forvaltningen af investorernes penge.

»Set udefra kan man godt forstå, at Anders Holch er skuffet. Det er vi også selv,« siger Christian Kusk. Berlingske Business har uden held forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Kærgaard.