Modegigant ændrer politik efter gift i børnetøj

Bestsellers ejer, Anders Holch Povlsen, vil ændre organisation, procedurer og kommunikation. Det sker efter ulovlig håndtering af børnetøj med kræftfremkaldende stoffer.

»Vi beklager, at vi ikke har gjort det godt nok,« siger Bestsellers ejer, Anders Holch Povlsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om giftstoffer i børnetøj får Danmarks største modevirksomhed til at love forbrugere og myndigheder omgående ændringer. Den seneste uge har Berlingske afdækket, hvordan Bestseller solgte kræftfremkaldende børnetøj i en stribe lande i 2009 og 2010 og i strid med loven undlod at orientere myndighederne. Udrulningen af sagen i fuld offentlighed har gjort Bestseller opmærksom på en række forhold, der bliver ændret på nu. Det fortæller selskabets ejer, der for første gang kommenterer kritikken.

»Vi har ikke prøvet noget før, som minder om det her. Det er den alvorligste sag i virksomhedens 35-årige historie,« siger Anders Holch Polvsen, der ejer modekoncernen, som det seneste år har omsat for cirka 15 mia. kroner og tjente 2,9 mia. kr. og står bag mærker som »Jack & Jones« og »Vero Moda«.

Bestseller står også bag børnetøj af mærket »Name It«, som i flere tilfælde har indeholdt kræftfremkaldende stoffer.

»Vi beklager, at vi ikke har gjort det godt nok, og på den baggrund gennemfører vi nu ændringer,« siger Anders Holch Povlsen.

For at undgå flere ubehagelige sager og slid på renommeet opretter Bestseller en »compliance-afdeling«, som ifølge Anders Holch Povlsen skal sikre, at Bestseller overholder loven i de mere end 40 lande, hvor Bestseller sælger tøj.

»Det bliver en stor opgave,« siger han og fortæller, at lovgivningen er forskellig fra land til land.

Foruden at orientere myndighederne retmæssigt vil Bestseller også til at orientere forbrugerne bedre. I stedet for små skilte i butikkerne vil koncernen nu orientere dagspressen ved fund af skadelige stoffer. Bestseller vil også sikre sig, at koncernen fremover kan holde tal på, om al skadeligt tøj bliver returneret og destrueret. Tirsdag kom det frem, at et tredje stykke børnetøj fra Bestseller også indehol­der kræftfremkalden­de stoffer.