Modeduo får hårde straffe for skattefusk

Den italienske modeduo har fået over halvandet års betinget fængsel og en bøde på 3,7 mia. kroner for skatteunddragelse.

Milano-domstol har idømt Dolce & Gabbana-designerne betingede fængselsstraffe og milliardbøde for skattefusk. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De italienske modedesignere Domenico Dolce og Stefano Gabbana er blevet idømt 20 måneders fængsel og en bøde på 500 mio. euro - ca. 3,7 mia. kroner - for at have snydt det italienske skattevæsen for mange millioner kroner. Det skriver Financial Times' netavis.

Det var en domstol i Milano, der afsagde dommen, hvor også Dolce & Gabbanas adm. direktør Christiana Ruello, finansdirektør Giuseppe Minoni, juridiske konsulent Luciano Patelli og en af designernes bror Alfonso Dolce også blev idømt betingede fængselsstraffe på et års og otte måneder.

Sagen blev bragt for domstolene, da det italienske skattevæsen undersøgte italienernes udbredte brug af Luxembourg som skattely. Designer-duoen Dolce & Gabbana, der sammen ejer det multinationale modeselskab, solgte i 2004 deres brand til et holdingselskab i Luxembourg for angiveligt at undgå at skulle betale skat af royalities for op mod 100 mio. euro - ca. 745 mio. kroner.

Designerne melder sig begge uskyldige og planlægger at anke sagen.