Modedronning slæbes i retten for at bruge eget navn

Benedikte Utzon vil ikke opgive retten til at bruge sit navn som brandnavn, selvom varemærket er købt af virksomheden Topbrands.

Designeren Benedikte Utzon vil ikke opgive retten til at bruge sit eget navn som brandnavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun hedder Benedikte Utzon.

Men har modedesigneren ret til at bruge sit eget navn som brand, efter ejeren af tøjvirksomheden Topbrands, Lasse Skaarup, for to år siden købte varemærket »Benedikte Utzon,« da hendes virksomhed gik konkurs?

Det mødes de to partnere i retten om - igen.

Det skriver Børsen.

Ud over at krænke varemærket mener Lasse Skaarup, at modedronningen forsøger at ødelægge hans forretning ved at beskylde ham for at vildlede kunderne.



»Jeg vil have hende stoppet i på Facebook og andre steder at dele usandheder om, at vi vildleder vores kunder ved at bruge brandet »Benedikte Utzon.« Alle hendes venner dér kender ikke sagens rette sammenhæng og deler indholdet videre. Jeg har jo købt og betalt for det varemærke,« siger han til Børsen.

Benedikte Utzon mener ikke, hun har gjort noget ulovligt. Hun mener, det er at lyve for kunderne, når Lasse Skaarup sælger tøj under hendes navn.

»Det er en principiel sag om navnerettigheder. Den kører juristerne. Men det er da forkert at markedsføre noget tøj som om, det er lavet af mig, når det ikke passer. Det er vildledning og handler jo reelt om, hvorvidt man kan købe en andens identitet. Er det tilladt, så kan jeg jo ikke arbejde mere,« siger hun til Børsen.

Parterne har før mødtes i retssalen. Første gang da Topbrands stævnede selskabet Est. 1995 med direktør Kim Rasmussen i spidsen. Selskabet benyttede varemærket »Benedikte Utzon,« selvom det var købt af Lasse Skaarup i 2012, fordi de havde Benedikte Utzon til at designe tøj til virksomheden. Est. 1995 gik konkurs i marts i år før en retssag kunne gennemføres.



Den anden stævning er mod selskabet WWG2 Aps, som Kim Rasmussen stiftede efter konkursen.

Han nægter, at Topbrand overhovedet ejer rettighederne til brandet med det argument, at rettighederne ikke var registrerede. Desuden mener selskabet ligesom Benedikte Utzen selv, det er forkert at markedsføre et produkt under en designers navn, uden hun har tegnet det.



Topbrands' advokat, Jens Laurbjerg fra Nexus Advokater, fastslår, at loven klart siger, at uregistrerede varemærker også er beskyttede.

Ifølge Lasse Skaarup må Benedikte Utzon gerne designe. Hun skal bare ikke bruge sit personnavn som brandnavn.