Modedronning køber partner ud

I år skiftede tøjvirksomheden Munthe A/S navn og nu skifter de ejerforhold. Naja Munthe får nu det fulde ejerskab, efter medejer Henrik Fjordbak sælger sin andel.

Modedesigner Naja Munthe fejrer 20 års jubilæum. Med jubilæet skifter virksomheden også navn fra 'Munthe+Simonsen' til 'Munthe', Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Efter 20 år med forskellige forretningspartnere er Naja Munthe nu alene ejer af tøjvirksomheden, Munthe A/S. Henrik Fjordbak sælger nemlig sin andel. 

Som tidligere direktør for Munthe A/S, købte Henrik Fjordbak den tidligere partner, Karen Simonsen, ud af virksomheden i 2009. 

I 2012 forlod han direktørposten, for at tiltræde som direktør i Joe & the Juice. Siden har han haft 50 procent ejerskab over virksomheden. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham. I en pressemeddelelse til Berlingske siger han: 

»Jeg har været en del af Munthe i ni år, først som direktør og siden 2009 som medejer. Arbejdsmæssigt forlod jeg Munthe i 2012, hvor jeg tiltrådte som direktør i Joe & The Juice. Min involvering i Munthe er herefter blevet mindre. Derfor er det naturligt at Naja Munthe får muligheden for at overtage selskabet 100 procent. Jeg har haft en spændende tid i Munthe og i modebranchen generelt, og jeg vil ønske Naja al mulig held og lykke i den videre rejse fremover.«


Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Naja Munthe. I stedet siger hun i en pressemeddelelse:

»Det er en naturlig udvikling for mig at overtage det fulde ejerskab og videreføre den positive udvikling Munthe befinder sig i. De seneste 20 år har jeg haft partnere i Munthe A/S, først med Karen Simonsen og de seneste fem år med Henrik. Det har været gode og givende partnerskaber, men nu vil jeg se frem til at få lov til at styre firmaet selv,« siger hun og tilføjer: 

»Det falder også naturligt i forlængelse af navneskiftet i foråret, hvor firmaet blev omdøbt til kun at hedde Munthe. Jeg vil gerne takke Henrik for en rigtig stor indstats igennem de sidste ni år.«