Modebranchen optimistisk trods faldende salg

Trods krisestemning blandt forbrugerne og skærpet konkurrence, tror et overvældende flertal på 85 procent af modebranchen på fremgang i 2013, viser et barometer lavet af modebranchens brancheorganisation.

Foto: Andreas Beck. Copenhagen Fashion Week er dansk modes store udstillingsvindue - modebranchen tror på tror på fremgang i 2013.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen. Og de har noget at have optimismen i, mener revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte.

- Virksomhederne har været gode til at tilpasse deres omkostninger. I lyset af den nuværende økonomiske situation er det virkelig positivt, at over 40 procent af selskaberne både har en soliditet på over 15 procent og et afkast af den investerede kapital på over 10 procent, udtaler Morten Gade Steinmetz, seniormanager hos Deloitte, til Børsen.

Selv om den samlede omsætning i modebranchen faldt med 3,7 procent i 2012 til 39 milliarder kroner, er det stadig 2,5 milliarder kroner højere, end før finanskrisen fik tag i forbrugerne. Så selv om indtjeningen i branchen lige nu er lavere lavere end i 2011, skal det ses i lyset af, at faldet er fra et rekordhøjt niveau.